První použití a údržba nádobí Litináč

Smaltované litinové nádobí poskytuje veškeré výhody, které do vaření vkládá litina. Navíc je ale opatřené speciální ochrannou vrstvou smaltu, která zabraňuje přirozené korozi železa. Smalt je přírodní sklokeramický materiál, který dále zabraňuje pronikání kovových iontů do jídla a vaření je tak na litinovém nádobí zcela zdravotně nezávadné.

První použití

Je důležité podotknout, že užíváním se litinovému nádobí zlepšují vlastnosti. To se týká především nepřilnavosti. Je proto možné, že se jídlo při přípravě prvních pokrmů může lehce připalovat. Právě olej penetrující při smažení do póru litiny a smaltu vytvoří žádaný nepřilnavý povrch.  Aby vaše nádobí dosahovalo v kuchyni těch nejlepších výsledků, doporučujeme ho před prvním použitím zapéct. Postupujte podle návodu níže.